Ik weet niet eens of Ajax dit seizoen de beste spelers heeft
Jans deelt compliment uit aan collega De Boer

"Ik weet niet eens of Ajax dit seizoen de beste spelers heeft"

18-04-2014 14:20
2

Ron Jans heeft groot respect voor Frank de Boer, zondag zijn tegenstander in de bekerfinale tussen PEC Zwolle en Ajax. Jans looft de werkwijze van de Ajax-trainer.

 

In De Telegraaf zei Jans deze week al dat hij bij de Rinus Michels Award op De Boer heeft gestemd. Tijdens het perspraatje in aanloop naar de bekerfinale herhaalde hij die complimenteuze woorden. "Toeval kun je niet uitsluiten, maar de kans daarop kun je zoveel mogelijk uitsluiten. Dat is wat er bij Ajax de laatste jaren gaande is", aldus Jans.

"De club heeft een aantal jaar geleden voor een ander beleid gekozen. Eigenlijk toen Frank begonnen is, werd dat proces gestart", aldus Jans. "Ze zijn afgestapt van miljoenensalarissen, er worden geen overbodige aankopen meer gedaan. Ik weet niet eens of ze dit seizoen de beste spelers hebben, maar het is absoluut de ploeg met de meeste duidelijkheid in het veld. Dat is een compliment voor de staf en voor de club."

Jans kan zich niet voorstellen hoe hij het zou doen als hij trainer van Ajax zou zijn. "Die vraag kan ik niet beantwoorden. Ik ben geen trainer van Ajax en ik word geen trainer van Ajax."