Zwolse topscorer heeft goede moed: Geen sterren bij Ajax
"Ze steken als kampioen niet met kop en schouders boven de rest uit"

Zwolse topscorer heeft goede moed: "Geen sterren bij Ajax"

18-04-2014 12:48
5

Bij PEC Zwolle is de finale van de KNVB Beker nog net geen unicum, bij tegenstander Ajax is de dennenappel de op één na belangrijkste, Nederlandse prijs. Dat gegeven is volgens PEC-spits Guyon Fernandez mogelijk van doorslaggevend belang zondag.

"Voor een club als PEC Zwolle is het fantastisch dat we dit hebben bereikt", zegt Fernandez in gesprek met Voetbal International. "Het leeft enorm bij de fans. Er vertrekken zondag driehonderd bussen vanuit Zwolle naar Rotterdam. Zo'n bekerfinale is natuurlijk iets wat je niet gauw meemaakt bij PEC. Ik vind het geweldig dat ik hier deel van mag uitmaken."

Fernandez weet hoe het is om te scoren. In de competitiewedstrijd in Zwolle maakte de Feyenoord-huurling de gelijkmaker (1-1). "Wij hadden toen het thuisvoordeel en dat is zondag niet het geval. Maar goed, wij willen de beker misschien wel liever winnen dan Ajax, omdat deze wedstrijd voor ons denk ik iets specialer is. Of ik speel? Dat weet ik niet. Ik doe mijn best op de training."

"Geen sterren bij Ajax"
In Amsterdam werd het 2-1, in Zwolle dus 1-1. PEC is dit seizoen niet van de mat gespeeld door de Amsterdammers, waar dat vorig jaar een heel ander verhaal was. Fernandez denkt net als de andere Zwollenaren dat Ajax te pakken is. "Ze hebben een goed team, maar steken als kampioen niet met kop en schouders boven de rest uit."

"Natuurlijk: de basistechniek is goed en ze hebben een hecht collectief, maar er spelen geen sterren in het elftal", vervolgt de aanvaller. "Een groot verschil met vroeger, toen spelers als Klaas-Jan Huntelaar en Luis Suarez een wedstrijd individueel konden beslissen. Ze zullen hun eigen spel proberen te spelen: domineren met positiespel. Dat is hun kracht."