Gepasseerde Vermeer: Toch voelt dit ook zeker als mijn titel
"Ook al is mijn inbreng minder dan de seizoenen hiervoor"

Gepasseerde Vermeer: "Toch voelt dit ook zeker als mijn titel"

18-04-2014 10:35
3

Kenneth Vermeer staat zondag weer onder de lat bij Ajax. De 28-jarige sluitpost mag in het bekertoernooi het doel van de Amsterdamse club verdedigen. In de Eredivisie is hij zijn plek al maanden kwijt.

 

Dat Ajax volgende week waarschijnlijk de landstitel officieel in de wacht sleept, voelt voor Vermeer anders dan voorgaande jaren. Toch voelt het ook als zijn titel. "Ik heb toch aardig wat wedstrijden in het eerste gespeeld, verloren maar ook gewonnen", aldus Vermeer op de website van Ajax. "Ook al is mijn inbreng iets minder dan de seizoenen hiervoor, toch voelt dit ook zeker als mijn titel."

Frank de Boer liet eerder doorschemeren dat hij Vermeer zou kunnen opstellen als de titel binnen is. Op die manier geeft hij de doelman spelritme met het oog op een eventuele WK-selectie. "We hebben het hier nog niet over gehad, maar de afgelopen jaren mocht de tweede keeper telkens keepen wanneer de titel al was binnengehaald", weet Vermeer.

Een WK-selectie zou een mooi einde van een bewogen seizoen zijn voor Vermeer. "Je weet het natuurlijk nooit, voor mij is het zaak om in ieder geval nog wat wedstrijden te spelen. Hopen mag natuurlijk altijd!", aldus de sluitpost, die zondag eerst voor de KNVB Beker gaat. "Ik denk dat wij de bovenliggende partij zullen zijn, maar als je naar de afgelopen twee competitiewedstrijden kijkt, heeft Zwolle niet veel voor ons ondergedaan. PEC wilde in deze wedstrijden ook gewoon voetballen, ik denk dat het een wedstrijd is die twee kanten op kan gaan."