Ik denk dat ik op dit moment niet goed genoeg ben voor Oranje
Verdediger: "Ik heb me erbij neer gelegd"

"Ik denk dat ik op dit moment niet goed genoeg ben voor Oranje"

18-04-2014 08:50
9

Virgil van Dijk maakt indruk in Schotland, waar hij is genomineerd voor de titel Premier League-speler van het jaar. Tot onbegrip van velen blijft bondscoach Louis van Gaal de verdediger van Celtic echter over het hoofd zien.

Van Dijk erkent vrijdag dat zijn kansen op WK-deelname klein zijn, zeker nadat hij ook voor het oefenduel met Frankrijk werd gepasseerd. "Dat is inmiddels een paar weken geleden", zegt hij. "Ik heb me erbij neergelegd en hoop dat ze het goed doen op het WK, of ik er nou bij ben of niet."

De sterke rechtspoot zoekt naar een verklaring. "De Schotse Premier League wordt in de rest van Europa niet zo hoog gewaardeerd, maar het is een goede competitie", aldus Van Dijk tegen Sky Sports. "Je moet dus in de Champions League spelen om wat meer erkenning te krijgen. Als je daar goed speelt, zien meer mensen dat. De kans op een uitnodiging voor Oranje wordt dan ook groter."

"Ik weet niet hoe ze bij de bond spelers beoordelen of hoe ze de selectie samenstellen. Ik ken de procedures niet. Als je goed genoeg bent, behoor je tot de selectie, denk ik. Ik denk dus dat ik op dit moment niet goed genoeg ben, anders zou ik wel in de selectie zitten", besluit de 22-jarige Van Dijk, die ontkent dat hij uit is op een snelle transfer.