Ajacied slaat beker hoog aan: Het wordt tijd dat ik 'm een keertje win
"Als topsporter wil je alles winnen, dus ook de beker"

Ajacied slaat beker hoog aan: "Het wordt tijd dat ik 'm een keertje win"

18-04-2014 08:02

Kenneth Vermeer hoopt zondag zijn eerste KNVB Beker als basisspeler te winnen. Het is in het bekertoernooi min of meer de omgekeerde wereld voor de sluitpost, die in de competitie Jasper Cillessen voor zich moet dulden. 

Vermeer heeft al een beker op zijn palmares staan, maar die telt hij niet echt mee. "In 2010 zat ik bij die dubbele finale tegen Feyenoord op de bank", vertelt hij in het Algemeen Dagblad. "En een jaar later verloren we de finale van FC Twente. Het wordt dus tijd dat ik 'm een keertje win op het veld."

De 28-jarige sluitpost slaat de beker wel degelijk hoog aan. "Als topsporter wil je alles winnen, dus ook de beker. Gemakkelijk zal het niet worden. PEC Zwolle is heel het seizoen al een moeilijke tegenstander. We zullen negentig minuten moeten knallen. Het zou erg mooi zijn als we de triple winnen."

Vermeer kan zelf een rol spelen door een heldenrol te vervullen als het op penalty's aankomt. De goalie heeft een reeks van zeven gemiste strafschoppen op zijn naam staan. Een echt geheim heeft hij niet. "Ach, ik denk dat iedere keeper zo lang mogelijk blijft staan. De nemer wil toch afwachten of je al een beweging maakt. Soms heb je dan geluk, maar ik denk dat een keeper een goed ingeschoten penalty nooit kan pakken."

Na de strijd om de beker en de landstitel hoopt Vermeer op deelname aan het WK én een transfer. "Ja, iedereeen weet dat ik wel open sta voor een nieuw avontuur, maar eerlijk gezegd speelt er nog niets. Ik laat het wel op me afkomen."