'AZ strikt opnieuw grote naam: club zo goed als rond met Van Basten'
Alkmaarders vinden opvolger van Advocaat bij sc Heerenveen

'AZ strikt opnieuw grote naam: club zo goed als rond met Van Basten'

18-04-2014 06:57
9

AZ is er opnieuw in geslaagd een grote naam aan de club te binden. Marco van Basten wordt de nieuwe hoofdtrainer van de Alkmaarse club, meldt De Telegraaf.

Volgens de ochtendkrant wordt de huidige coach van sc Heerenveen volgende week al gepresenteerd. Earnest Stewart zei donderdag ook al dat de onderhandelingen zich in een vergevorderd stadium bevinden. AZ en Van Basten zouden alleen de kleine details nog moeten bespreken.

Van Basten wordt de volgende in het rijtje met onder meer trainer als Co Adriaanse, Louis van Gaal, Ronald Koeman, Gertjan Verbeek en Dick Advocaat. San Marco is bezig aan zijn tweede jaar in Friesland, waar hij al eerder liet weten na dit seizoen te vertrekken. De coach zag te weinig perspectief bij Heerenveen, waar in zijn ogen steeds andere mensen worden neergezet.

De 49-jarige oefenmeester, die eerder als bondscoach en voor Ajax werkte, leidde Heerenveen vorig jaar naar de achtste plek. Dit seizoen staat de formatie knap zesde, hoewel men in Friesland niet altijd even goed te spreken is over het voetbal dat onder Van Basten wordt gespeeld. Hij was desondanks de eerste keuze bij de clubleiding van AZ, nog voor bijvoorbeeld Peter Bosz. Andere kandidaten zijn volgens de Noord-Hollanders nooit officieel benaderd.

Overigens bestaat de kans dat Heerenveen en AZ elkaar dit seizoen nog tweemaal treffen in de play-offs. De nummers zes en zeven zijn tijdens het toetje van het seizoen tot elkaar veroordeeld. Ontlopen beide clubs elkaar, dan is er nog de mogelijkheid dat de finale van de play-offs tussen Heerenveen en AZ gaat.