De Boer: Het scheelt dat we niet om drie uur in bed lagen
Ajax-coach ziet voordelen richting bekerfinale

De Boer: "Het scheelt dat we niet om drie uur in bed lagen"

17-04-2014 14:50

Frank de Boer denkt dat het richting de bekerfinale van zondag een voordeel is dat Ajax nog geen kampioen is. De oefenmeester verwacht dat de scherpte daardoor als vanzelf bij de spelers aanwezig is.

 

"Het scheelt dat we niet een paar keer om drie uur in bed hebben geleden met te veel drank in onze mik", aldus De Boer donderdag op een persconferentie in Zeist. "Het is mooi dat we de focus volledig op deze wedstrijd kunnen richten. Je weet ook dat er zondag geen huldiging is als er iets moois zou gebeuren."

"Op dit moment heb je nog niets, maar je bent wel heel dichtbij. Dan is het lekker dat de spanning nog steeds in het lichaam zit. Spanning bepaalt uiteindelijk of je een goed niveau haalt. De meeste goede spelers maken net het verschil als ze de spanning voelen", aldus De Boer.

De coach wijst richting München om zijn stelling te onderschrijven. "Toen Bayern München kampioen was verloren ze ineens één of twee wedstrijden. Ze liepen net niet die extra metertjes omdat ze dachten: het komt toch wel goed. Bij ons heb ik het gevoel dat iedereen in de selectie zeer gefocust is."

Over tegenstander PEC Zwolle is De Boer complimenteus. De ploeg van Ron Jans maakte het Ajax in de competitie twee keer heel lastig. In de Arena won Ajax moeizaam (2-1), in Zwolle werd gelijkgespeeld (1-1). "Maar wij waren toen nog niet in de flow die we nu hebben. In de Arena was PEC bij vlagen beter en in Zwolle hadden ze de beste kansen om te winnen. We zijn een gewaarschuwd mens."