Jans wordt vroeger wakker: 'Dan denk je: wat als Poulsen zich laat uitzakken?'
Nog geen bekerkoorts bij PEC Zwolle-trainer

Jans wordt vroeger wakker: 'Dan denk je: wat als Poulsen zich laat uitzakken?'

17-04-2014 15:00

Heel Zwolle leeft toe naar de bekerfinale tegen Ajax, maar trainer Ron Jans blijft er nuchter onder. Met de bekerkoorts valt het bij hemzelf mee, zei hij donderdag op een persconferentie in Zeist.

 

"Hoe het met de titelkoorts staat? 37.0", zei Jans. "Het is niet cold as ice, maar ik krijg er geen koorts van. Maar ik ben wel vroeg wakker, moet ik zeggen. Je bent met elk scenario bezig. Dinsdag waren we vrij, maar werd ik toch om kwart over zes wakker. Dan denk je: wat als Poulsen of Blind zich laat uitzakken en ze met drie man gaan opbouwen. Hoe gaan we dat doen?"

Jans komt niet vaak in het centrum van Zwolle, maar merkte zelfs in Groningen dat de bekerfinale leeft. "Ik ging in Groningen een cd’tje kopen en iedereen wenste me succes", aldus Jans, die het zondag niet voor de badjassen of de beker doet. "Nee, dat interesseert me helemaal niets. Het zou mooi zijn als PEC Zwolle met Ron Jans als trainer voor het eerst de beker wint. De eeuwige roem is veel mooier. Je bereikt iets wat nog nooit is gebeurd."

"En als we dan volgend jaar ook nog de Europa League winnen….nee, nou zeg ik dingen die helemaal niet bij mij passen. Dat trek ik weer terug", aldus een glimlachende Jans. Dat Ajax geen champagne in de benen heeft, ziet hij als een klein nadeel. "Maar de vorige twee keer dat we tegen Ajax hebben gespeeld, waren ze ook geen kampioen. Wij zullen zondag top moeten zijn en Ajax iets minder."