Nijhuis begrijpt verbazing niet: Het is niet onlogisch dat ik de finale ga fluiten
Scheidsrechter heeft leiding over bekerfinale

Nijhuis begrijpt verbazing niet: "Het is niet onlogisch dat ik de finale ga fluiten"

17-04-2014 11:10
16

Bas Nijhuis fluit zondag de bekerfinale tussen PEC Zwolle en Ajax. In tegenstelling tot zijn collega-arbiters begrijpt hij die aanstelling wel.

 

De 37-jarige Nijhuis floot dit seizoen al drie wedstrijden in de Champions League, maar volgens De Telegraaf is er bij collega's verbazing over de aanstelling van de KNVB. Nijhuis werd in januari bestraft toen hij zich niet aan de regels van de bond hield. Daarnaast kent hij niet het beste seizoen uit zijn loopbaan.

Nijhuis zelf is het daar niet mee eens. "Ik ben er heel blij mee. Het is een mooie wedstrijd aan het eind van een voetbaljaargang en zo’n bekerfinale is altijd een fantastisch feest. Ik heb een goed seizoen achter de rug", zegt hij tegen TwenteSport. "Vooral voor de winterstop heb ik een aantal competitiewedstrijden die als moeilijk te boek staan, tot een goed einde gebracht en ik floot veel internationale wedstrijden die stuk voor stuk een goede beoordelingen hebben gehad."

"Het is niet onlogisch dat ik de finale ga fluiten, te meer omdat ik hem nog niet eerder heb geleid", aldus Nijhuis, die de verontwaardiging over zijn aanstelling heeft meegekregen. "Dat begrijp ik niet, want nogmaals op een enkele mindere wedstrijd na, draai ik een goed seizoen."