Wouters vertrekt bij FC Utrecht: 'Tijd voor een nieuwe fase in mijn carrière'
Trainer keert ook niet terug in rol van assistent

Wouters vertrekt bij FC Utrecht: 'Tijd voor een nieuwe fase in mijn carrière'

17-04-2014 11:30
15

Jan Wouters stopt na dit seizoen als hoofdtrainer van FC Utrecht. Beide partijen gaan in goed overleg uit elkaar, meldt de club donderdag in een persbericht.

 

Wouters zei eerder deze week nog dat hij eventueel terug zou willen keren als assistent-trainer. De coach ging in gesprek met de clubleiding en daaruit is voortgekomen dat FC Utrecht en Wouters er een punt achter zetten. De oefenmeester heeft donderdagochtend aan zijn spelers verteld dat hij vertrekt.

"Ik heb in de evaluatie aangegeven dat ik het tijd vind voor een nieuwe fase in mijn carrière. Ik wil met de opgedane ervaring een volgende stap maken in mijn carrière. Ik kan met een goed gevoel FC Utrecht verlaten, want FC Utrecht is en blijft mijn club", aldus Wouters, die tweeënhalf jaar trainer was in de Domstad, op de clubsite.

Vorig seizoen eindigde Wouters nog op een knappe vijfde plaats met FC Utrecht, maar in de huidige jaargang presteert de ploeg tegenvallend. De Utrechters moesten het grote delen van het seizoen doen zonder belangrijke spelers als Jacob Mulenga, Edouard Duplan, Cedric van der Gun en Willem Janssen.

"Wij kijken als club terug op vijf enerverende seizoenen met Jan Wouters", zegt directeur Wilco van Schaik. "In de technische staf is Jan Wouters zowel assistent alsmede hoofdcoach geweest. Vorig seizoen wist hij als hoofdcoach van FC Utrecht een recordaantal punten te pakken. Hij heeft altijd met 100% inzet en betrokkenheid voor ons gewerkt. We hebben nu een tijdperk afgesloten."

"Jan Wouters heeft bij ons de laatste jaren hard gewerkt onder de meeste moeilijke omstandigheden. In deze financieel moeilijke tijd, met een jonge spelersgroep en met veel mutaties is presteren zoals we vorig jaar hebben gedaan enorm knap. Het puntenrecord van vorig jaar, het winnen van de play-offs en het bereiken van Europees voetbal waren absolute hoogtepunten. Deze prestaties zijn mede aan Jan Wouters te danken", besluit Van Schaik.