Slechtste Barcelona in tijden: Maar deze ploeg heeft de toekomst
Martino oogt aangeslagen: "De productie is plotseling stilgevallen"

Slechtste Barcelona in tijden: "Maar deze ploeg heeft de toekomst"

17-04-2014 09:16
6

FC Barcelona heeft een dreigende crisis woensdagavond niet weten af te wenden. De Spaanse bekerfinale gold als misschien wel de laatste strohalm, maar het duel met aartsrivaal Real Madrid ging met 2-1 verloren. Het was de derde nederlaag op rij voor de Catalaanse grootmacht.

Trainer Gerardo Martino oogde na afloop aangeslagen. "Ik voel de pijn van dit verlies", zei hij na het duel in Valencia. "Ik wil de fans bedanken die zijn afgereisd om ons te steunen. Ik maak mijn excuses aan hen dat we niet in staat zijn gebleken deze wedstrijd te winnen."

De Argentijn had na afloop geen verklaring voor de teleurstellende serie van zijn ploeg. "Dit team staat bekend om zijn doelpunten, maar de productie is plotseling stilgevallen. We hadden problemen met de laatste pass en dat is ongewoon voor deze club, omdat normaal gesproken een van de onze spelers de briljante opening of het doelpunt kan brengen. Maar we zijn daar deze week niet toe in staat gebleken."

Barcelona is al uitgeschakeld in de Champions League, waardoor de Spaanse landstitel de enige overgebleven prijs is die de club nog kan winnen. De achterstand op Atlético Madrid bedraagt echter vier punten. "Ons perspectief is niet gunstig, maar we moeten tot het einde van het seizoen alles geven", aldus de coach, die niet denkt dat de drie nederlagen op rij invloed hebben op zijn toekomst bij de club.

"Het is een zware week geweest, zonder twijfel, en we moeten de kracht vinden om ons weer op te richten. We zijn nu niet in vorm, maar deze ploeg heeft de toekomst. Ik denk ook niet dat mijn eigen toekomst afhangt van deze wedstrijd of van afgelopen week", besloot hij.

Slechtste serie in tijden
Met de verliespartijen tegen achtereenvolgens Atlético Madrid (Champions League), Granada (Primera Division) en Real Madrid (Spaanse bekerfinale) evenaart Martino een 'mijlpaal' van maar liefst elf jaar geleden. In 2003 gebeurde het namelijk voor het laatst dat Barcelona drie wedstrijden op rij verloor. Valencia, Celta de Vigo en Atlético Madrid waren destijds te sterk. De tweede nederlaag betekende toen het ontslag van Louis van Gaal.

Wil jij zelf een keer in Camp Nou zitten? Bekijk het aanbod van zeer voordelige voetbalreizen en zie Lionel Messi met eigen ogen schitteren!