City blameert zich tegen hekkensluiter: Maar we geven de strijd niet op
Pellegrini "Twee jaar geleden hadden we zes punten achterstand"

City blameert zich tegen hekkensluiter: "Maar we geven de strijd niet op"

17-04-2014 09:08
3

Manchester City is in een paar dagen tijd het uitstekende perspectief op de Engelse landstitel verloren. Na de nederlaag bij Liverpool (3-2) werden woensdagavond tegen Sunderland opnieuw dure punten gemorst. In eigen huis kwam de ploeg niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

Manuel Pellegrini zag woensdagavond het nodige misgaan. "Ik denk dat het belangrijkste was dat het ons niet is gelukt om de wedstrijd tegen Liverpool uit ons hoofd te zetten", zei de manager na afloop. "We begonnen goed, maar wedstrijden tegen degradatiekandidaten zijn vooral in de slotfase van het seizoen erg lastig. Die teams vechten voor wat ze waard zijn en dat deed Sunderland ook."

Ondanks de remise tegen de hekkensluiter van de Premier League blijft Pellegrini in de titelkansen geloven. "Natuurlijk zijn onze kansen kleiner geworden. Die drie punten waren belangrijk voor ons. Maar we geven niet op. We zullen blijven vechten", zei de Chileen strijdlustig.

De achterstand van Manchester City op koploper Liverpool is nu zes punten en op Chelsea vier punten. City heeft nog wel een wedstrijd minder gespeeld. "We hebben nog vijf wedstrijden te gaan, dus er blijven nog steeds kansen. Dit team had twee jaar geleden zes punten achterstand op de koploper en won toch de titel", aldus de oefenmeester.