'AZ baalt na afzegging van topkandidaat voor trainersfunctie'
Bosz ziet overgang naar nummer zeven niet zitten

'AZ baalt na afzegging van topkandidaat voor trainersfunctie'

17-04-2014 08:02
9

AZ heeft een kandidaat minder voor de opvolging van Dick Advocaat. Peter Bosz heeft besloten om de huidige nummer zeven van Nederland af te zeggen.

Volgens De Telegraaf heeft Bosz woensdag bekendgemaakt dat hij niet op het aanbod van AZ ingaat. Dat is een domper voor de Alkmaarders. De oefenmeester, die eerder met Zenit Sint-Petersburg sprak, is al de derde kandidaat die nul op het rekest geeft.

Eerder lieten ook Fred Rutten en Alfred Schreuder de eredivisionist links liggen. Naar verluidt is Marco van Basten nu de enige overgebleven topkandidaat op het lijstje van AZ, hoewel eerder werd gemeld dat zijn komst financieel onhaalbaar zou zijn. De trainer vertrekt na dit seizoen bij sc Heerenveen en heeft dus wel zijn handen vrij.

De nieuwe coach van AZ moet voldoen aan verschillende criteria. Zo is het in de ogen van de clubleiding belangrijk dat de nieuwe hoofdtrainer bij verschillende clubs ervaring heeft opgedaan en financieel niet al te hoge eisen stelt. De Alkmaarders spraken afgelopen week met één kandidaat.