Die arme De Boer heeft de beker nog niet gewonnen, maar ik ook niet
Lachman en Benson op de bank in bekerfinale tegen Ajax

"Die arme De Boer heeft de beker nog niet gewonnen, maar ik ook niet"

17-04-2014 07:31
2

Bij PEC Zwolle is men niet van plan om in de bekerfinale als speeltje van Ajax te fungeren. De ploeg van Ron Jans wil in De Kuip het grootste succes in de geschiedenis van de club bereiken.

"Die arme Frank (de Boer, red.) heeft de beker als trainer nog nooit gewonnen", lacht Jans, met een knipoog naar collega. "Maar ik ook niet. Als je wint, zet je iets neer wat voor altijd een grote plek heeft in de geschiedenis van PEC Zwolle. Dat is zó mooi."

Een ticket voor Europees voetbal zit al in de zak en dus kan PEC onbevangen aan de finale beginnen. Zeker 15.000 supporters reizen af naar Rotterdam, waar zij hun ploeg niet zullen zien ingraven. "Wij gaan naar De Kuip om ons te presenteren", benadrukt Jans.

"Als een ploeg die ten koste van alles die beker wil winnen en daarbij niet voor de goal gaat hangen. Daar is de hele groep het over eens. Wij moeten er een feest van maken op het veld, dat is onze belangrijkste taak", zegt de oefenmeester in De Telegraaf.

Jans heeft wat te kiezen voor de eindstrijd van zondag, die om 18.00 uur van start gaat. Afgaande op de trainingen deze week lijken Darryl Lachman en Fred Benson op de bank plaats te moeten nemen. Maikel van der Werff en Guyon Fernandez krijgen de voorkeur.