Uitnodiging voor Oranje op het spel voor 'De Kat': Dat zou een bonus zijn
"Ik hoop dat ik niets te doen krijg"

Uitnodiging voor Oranje op het spel voor 'De Kat': "Dat zou een bonus zijn"

17-04-2014 07:02

Kenneth Vermeer kan zichzelf zondag een goede dienst bewijzen. Met een sterk optreden in de bekerfinale tegen PEC Zwolle verdient de sluitpost van Ajax mogelijk een kans tijdens het eerste trainingskamp van Oranje.

Vermeer weet dat er in De Kuip wellicht een uitnodiging voor de trainingsstage op het spel staat. "Dat zou een bonus zijn", zegt de Amsterdammer in De Telegraaf. "Maar ik reken nergens op." Bondscoach Louis van Gaal zei onlangs nog dat Vermeer de keeper is die het beste in het profiel past waar hij naar op zoek is.

"Natuurlijk is dat een stimulans", reageert de 28-jarige Vermeer. "Het is mooi dat de bondscoach zoiets zegt. Ik hoop dat ik in beeld blijf, dus moet ik het tijdens de speelminuten die ik bij Ajax krijg ook goed doen." De vraag is of De Kat zondag wel de kans krijgt om zich echt te bewijzen, want een keeper van Ajax krijgt normaal gesproken niet erg veel te doen tegen PEC.

"Normaal gesproken is dat zo als keeper van Ajax, maar laten we PEC Zwolle nou niet onderschatten. En bekerfinales zijn wedstrijden op zich. Maar ik hoop dat ik niets te doen krijg. Ook al zou dat met het oog op Oranje misschien niet zo goed zijn. Het gaat mij echter alleen om het winnen", aldus Vermeer.