Ajax is in alle opzichten wat stabieler gebleken dan PSV
Rekik wijst naar gebrek aan ervaring in Eindhoven

"Ajax is in alle opzichten wat stabieler gebleken dan PSV"

16-04-2014 20:55
8

Karim Rekik baalt van het gebrek aan succes bij PSV dit seizoen. De huurling van Manchester City kwam naar Eindhoven om kampioen te worden, maar staat met zijn ploeg op een teleurstellende vijfde plaats.

PSV kon het regerend landskampioen Ajax dit seizoen eigenlijk geen moment moeilijk maken en Rekik weet hoe dat komt. "Ze hebben wat meer ervaring. In de basisploeg van Ajax zijn alleen Joël Veltman en Davy Klaassen aan hun eerste volledige seizoen als basisspeler in de Eredivisie bezig. Bij ons zijn dat er toch wat meer. Santiago Arias, Memphis Depay, Jürgen Locadia, Zakaria Bakkali, Joshua Brenet en ikzelf spelen pas voor het eerst zoveel duels."

Erg onder de indruk van Ajax is Rekik niet, maar de Amsterdammers zijn volgens de PSV'er wel de terechte kampioen."Ajax is in alle opzichten wat stabieler gebleken. Ze spelen niet altijd goed, maar wel degelijker. Het positiespel is wat beter, ze kunnen de bal goed in de ploeg houden. En als het nodig is kunnen de het tempo uit de wedstrijd halen", aldus de Oranje-international in gesprek met Voetbal International.