Veltman: Zodra je even verslapt, schreeuwt hij de oren van je kop
"Als je kijkt naar het niveau dat Poulsen nog haalt: dat is gewoon hoog"

Veltman: "Zodra je even verslapt, schreeuwt hij de oren van je kop"

16-04-2014 16:28

Joël Veltman is bij Ajax onder de indruk van Christian Poulsen. De verdediger hoopt dat de ervaren middenvelder nog minimaal één jaar schittert in het shirt van de Amsterdamse club.

"Je hebt zeker drie ervaren spelers nodig in een jeugdige selectie. Momenteel zijn dat Poulsen, Moisander, De Jong en Schöne", stelt de 22-jarige centrale verdediger in Voetbal International. "Vooral Poulsen is met al zijn ervaring heel belangrijk binnen onze groep. Hij houdt iedereen scherp, zorgt voor onderlinge coaching en is een voorbeeld voor ons allemaal."

"Zodra je even verslapt, schreeuwt hij de oren van je kop. Dat komt echt uit zijn tenen. Geloof me, dat maakt indruk", vervolgt Veltman, die overeenkomsten ziet tussen Poulsen en André Ooijer. "Een paar jaar geleden vervulde André Ooijer die rol. Dat soort gasten is goud waard. Als je kijkt naar het niveau dat Poulsen nog haalt: dat is gewoon hoog. En volgens mij heeft hij de beste conditie van ons allemaal."

Veltman hoopt dan ook van harte dat Poulsen zijn werkgever deze zomer trouw blijft. "Ik hoop echt dat Christian nog minimaal één jaar bij ons blijft." Ook trainer Frank de Boer looft de mentaliteit van Poulsen. "Bovendien werkt Christian niet alleen hard, hij kan ook nog eens goed voetballen. Hij is een echte prof die ik er graag bij heb", aldus de oefenmeester in VI.