Robben heeft lesje geleerd in Parijs en belt met Van Gaal over tactiek
"Als je kijkt naar de individuen, dan gaan we het niet winnen"

Robben heeft lesje geleerd in Parijs en belt met Van Gaal over tactiek

16-04-2014 13:04
6

Wanneer het Nederlands elftal een goed figuur wil slaan tijdens het WK in Brazilië, dan zal Oranje-bondscoach Louis van Gaal de nadruk moeten leggen op het defensieve aspect. Dat stelt Arjen Robben in gesprek met de NOS.

De aanvaller van Bayern München boomt regelmatig met de Oranje-bondscoach over de speelwijze en tactiek van het Nederlands elftal. "We spelen op het WK tegen toplanden. Als je kijkt naar de individuen, dan gaan we het niet winnen. Andere landen hebben betere individuele spelers", zegt Robben, die eerder nog pleitte voor een uitverkiezing van Wesley Sneijder. "Daarom moeten we vooral defensief heel sterk zijn."

Volgens Robben is, voor welke opstelling Van Gaal ook kiest, de organisatie de fundering. "Onze organisatie moet goed zijn, we moeten stabiliteit hebben. Voorin kunnen we het verschil maken, maar we moeten altijd grip blijven houden. We mogen niet overspeeld worden. De oefenwedstrijd tegen Frankrijk was wat dat betreft een heel goede les", aldus de aanvaller van Bayern München op de website van de omroep. Overigens was Robben zelf wegens een blessure niet van de partij tijdens het oefentreffen in Saint-Denis.