Twente-goalie wil onder de lat staan bij het eerste: Alles is weer open
"Ze hebben me gehaald met het oog op dit seizoen"

Twente-goalie wil onder de lat staan bij het eerste: "Alles is weer open"

16-04-2014 09:46

Sonny Stevens kwam met flinke ambities naar FC Twente, maar door een blessure moet hij zich dit seizoen op de wedstrijden van de beloften richten. De doelman, die in de zomer overkwam van FC Volendam, hoopt het tij in de zomer te kunnen keren.

Door een hardnekkige schouderblessure is zijn eerste jaar bij FC Twente in het water gevallen. De 21-jarige goalie heeft inmiddels geen last meer van de kwetsuur. "Nee, helemaal niet meer", zegt hij tegen Fox Sports. "Heel af en toe is het wat stijf, maar ik denk dat ik dat de rest van mijn carrière zal houden."

De talentvolle sluitpost moet zich na de winterstop bewijzen bij Jong FC Twente. "Het is nu wedstrijdritme opdoen en veel ballen proberen te pakken. En in ieder geval proberen om elke week negentig minuten te spelen. Dat gaat me nu aardig af", aldus Stevens, die nog wacht op zijn debuut in de hoofdmacht. Dat moet niet al te lang meer duren.

"Volgend seizoen is het doel om bij het eerste elftal onder de lat te staan", zegt Stevens stellig. "Daar ga ik ook mijn best voor doen. Ze hebben me gehaald met het oog op dit seizoen, dat wilde niet zo zijn. Nu heeft Nick (Marsman, red.) het goed gedaan, maar aankomend jaar is alles weer open denk ik."