NEC wil meedoen in middenmoot: En doorstoten richting subtop
"De voedingsbodem is sterk genoeg om een eventuele degradatie te lijf te gaan"

NEC wil meedoen in middenmoot: "En doorstoten richting subtop"

16-04-2014 09:15

NEC moet ernstig rekening houden met degradatie, een scenario waar de club aanvankelijk niet echt aan heeft gedacht. Daardoor kan afdaling naar de Jupiler League forse consequenties hebben. Toch is er in Nijmegen nog altijd een ambitieuze toekomstvisie.

NEC verwacht in de toekomst een stabiele middenmotor met ambities te kunnen zijn. "We hebben nu een lastig jaar, maar voor de langere termijn moeten we mee kunnen doen in de middenmoot", zegt directeur Bart van Ingen tegen Omroep Gelderland. "Om daarna te kijken of we door kunnen stoten een beetje richting de subtop. Daar hoort wel een ander dossier bij: de nieuwe Goffert, want uiteindelijk zit onze exploitatie nu vast op dit bedrag in deze locatie."

Dankzij externe financierders heeft NEC de afgelopen jaren een paar mooie successen kunnen bereiken. Van Ingen sluit dan ook niet uit dat de club in de toekomst opnieuw dergelijke hulpmiddelen inschakelt. Een gezonde exploitatie moet echter voorop staan.

De vraag is of NEC bij degradatie ook een solide begroting kan presenteren, want in de contracten van de spelers is met degradatie geen rekening gehouden. Van Ingen belooft dat de club dat toch kan opvangen. "De voedingsbodem van deze club is sterk genoeg om een eventuele degradatie te lijf te gaan", beweert hij.

"Nijmegen is een honderdduizend-plus-gemeente, de supporters, de businessclub en de sponsoren die wij hebben, dat is een sterke basis. We moeten goed evalueren hoe wij nooit meer in deze omstandigheid terecht komen. De continuïteit van NEC is gewaarborgd", aldus de algemeen directeur.