Vitesse onverminderd ambitieus: Invloed van investeerder wordt overschat
Arnhemmers willen in 2020 een stabiele topclub zijn

Vitesse onverminderd ambitieus: "Invloed van investeerder wordt overschat"

16-04-2014 08:24
2

Een titel in de eerste drie jaar na de komst van Merab Jordania bleek niet mogelijk, maar de doelstellingen van Vitesse blijven onverminderd ambitieus. De Arnhemmers verwachten in 2020 een stabiele topclub te zijn.

Vitesse-directeur Joost de Wit, veelbesproken vanwege de bedreigingen aan zijn adres, sprak op het forum over het betaald voetbal in 2020 de hoogste ambitie uit. "Ik denk dat wij dan een internationale jeugdlopleiding hebben en een goed scoutingsapparaat. Een stevige basis om in 2020 een stabiele topclub in Nederland te zijn", zei hij.

"We hebben natuurlijk te maken met Financial Fairplay, maar we zijn bezig om kosten en inkomsten in balans te krijgen. Ik ga ervan uit dat dat in 2020 helemaal staat", citeert Omroep Gelderland. De Wit staat zeker niet negatief tegenover externe investeerders. "Door een investeerder zijn wij een mooie club geworden, zeker als je ziet waar wij vandaan komen."

"Maar Vitesse moet wel van de Vitessenaren blijven en onze eigenaar geeft ons die ruimte ook. De invloed van de investeerder wordt overschat. Wij hebben methodes om het hart van de club te bewaken", benadrukt hij. "We hebben in 2020 een mooie basis en dat zal een rustiger beeld geven. Er zal altijd nog wel iets gebeuren, maar wel onder controle denk ik. Hollywood aan de Rijn in positieve zin."