Bekritiseerde AZ-directeur: Intern weet ik me gesteund
"We gaan geen andere koers varen met de club"

Bekritiseerde AZ-directeur: "Intern weet ik me gesteund"

16-04-2014 07:57

Earnest Stewart staat bij AZ voor een uitdagende periode. De technisch directeur zoekt naar een nieuwe hoofdtrainer, terwijl ook de opvolging van Toon Gerbrands hem bezighoudt. Ondertussen wordt flink aan zijn stoelpoten gezaagd.

Stewart merkt dat er van buitenaf druk op hem wordt uitgevoerd. "Dat maakt het soms best zwaar maar intern weet ik me gesteund door de raad van commissarissen. Die stelt de directeur aan", zegt de Amerikaan in het Algemeen Dagblad.

"De beslissingen die er genomen moeten worden zijn belangrijk, maar we gaan geen andere koers varen met de club. Er zullen andere mensen komen, dat is wat er verandert", aldus Stewart, die sinds 2010 in Alkmaar werkzaam is.

De vraag is wat er de komende jaren mogelijk is bij AZ, waar met Dick Advocaat en Gerbrands veel kennis verloren gaat. Volgens Barry Opdam, voormalig verdediger van AZ, moet bij de club het verwachtingspatroon naar beneden worden geschroefd. "Zoals bij Feyenoord een paar jaar geleden", zegt hij.

Een grote naam als trainer lijkt met de huidige financiële middelen lastig en een structurele plek in de top-vijf is eveneens een onrealistische doelstelling. "Of er moet nog een kluisje opengaan ergens, maar dat is er geloof ik niet", aldus Opdam.