'Bosz en Van Basten topkandidaten voor trainersfunctie AZ'
Alkmaarders zoeken trainer in de Eredivisie

'Bosz en Van Basten topkandidaten voor trainersfunctie AZ'

16-04-2014 06:57
2

AZ hoopt in de Eredivisie een opvolger van Dick Advocaat te vinden. Volgens De Telegraaf zijn Peter Bosz en Marco van Basten de twee overgebleven topkandidaten voor de vacature die in Alkmaar vrijkomt.

AZ is op zoek naar een relatief ervaren trainer die jonge spelers beter maakt en bij meerdere clubs heeft gewerkt. Bosz en Van Basten passen volgens de club in die profielschets. Ook Fred Rutten en Alfred Schreuder waren kandidaten, maar zij hebben al eerder afgezegd.

Bosz heeft een doorlopend contract bij Vitesse, maar kan door een clausule wel van club wisselen. De oefenmeester, eerder werkzaam bij onder meer De Graafschap en Heracles Almelo, staat open voor een vertrek uit Arnhem en flirtte eerder al met Zenit Sint-Petersburg. Onduidelijk is nog of de voormalig technisch directeur van Feyenoord ook heil ziet in het avontuur bij AZ.

Het aantrekken van Van Basten is wellicht nog eenvoudiger, daar hij zijn aflopende contract bij sc Heerenveen niet verlengt. De oud-bondscoach wil graag in Nederland werkzaam blijven en dan is de functie bij AZ één van de weinige die beschikbaar komt. 

Erwin Koeman en Alfons Groenendijk zouden geen concrete belangstelling genieten. Volgens De Telegraaf was Maurice Steijn wel in beeld voor een functie in de technische staf, maar de voormalig trainer van ADO Den Haag is afgehaakt. Co Adriaanse gaat wellicht wel een nog onbekende rol vervullen.