'Il Capitano' hoopt op geduld Seedorf en Milan-leiding: Het kost vijf jaar
Maldini acht het niet verstandig om volop in A-selectie te investeren

'Il Capitano' hoopt op geduld Seedorf en Milan-leiding: "Het kost vijf jaar"

15-04-2014 23:13

Paolo Maldini heeft AC Milan en trainer Clarence Seedorf afgeraden om komende zomer te investeren in topspelers. Volgens de oud-verdediger is het verstandiger om de voetbalacademie beter te benutten.

De Milanese club heeft de laatste jaren een nieuwe koers uitgezet. Grote spelers werden van de hand gedaan, maar dat ging wel ten koste van de sportieve resultaten. Het team deed niet mee in de titelstrijd en moet dit seizoen zelfs nog volop aan de bak om een Europees ticket te verdienen. Toch ziet Maldini geen aanleiding om af te wijken van de plannen.

"Om een serieuze filosofie op te bouwen moet je een plan van minimaal vijf jaar uitbouwen. Dat vergt geduld", benadrukte Maldini in de Italiaanse media. "Je kunt niet alleen maar investeren in de hoofdmacht. Dat moet gelijk worden getrokken met de investeringen in de jeugdploegen om op lange termijn succesvol te kunnen zijn."

Maldini hoopt dat Milan in staat is om geduldig te blijven. "Verschillende ideeën zijn vanuit het buitenland doorgekomen waarbij investeringen voor het verschil zorgen. Milan is daardoor wat achterop geraakt."