Toivonen levert noodzakelijke bijdrage aan finaleplek Rennes
Tweedeklasser Angers ziet bekersprookje eindigen

15-04-2014 22:59
1

Stade Rennes heeft zich als eerste ploeg geplaatst voor de finale van de Coupe de France. Een treffer van Ola Toivonen leverde een belangrijke bijdrage aan de 3-2 overwinning op tweedeklasser Angers.

In Rennes leek het bekersprookje van Angers een volgende weg in te slaan. Mohamed Yattara bracht de nummer zes van de Ligue 2 al na drie minuten op voorsprong. Het duurde vervolgens twaalf minuten voordat oud-PSV'er Toivonen de verhoudingen weer in evenwicht wist te trekken. Voor hem betekende het de zevende treffer in dienst van Stade Rennes.

Kamil Grosicki produceerde al voor rust een voorsprong, welke drie minuten na de hervatting werd vergroot door Jean Makoun. Daarmee werd de bekerfinale een feit voor de thuisploeg. Opnieuw Yattara bracht Angers nog wel terug tot 3-2, maar zijn benutte strafschop in de 89ste minuut kwam te laat om de spanning nog echt terug te brengen.

Op 2 mei zal de finale worden afgewerkt. De winnaar van Guingamp – AS Monaco is de andere finalist.