Proto wist een onverdiende nederlaag te vermijden

Anderlecht bijt zich stuk op concurrent in strijd om Belgische titel
Zulte Waregem neemt punt mee uit Brussel

15-04-2014 22:40

In de Belgische titelstrijd heeft de wedstrijd tussen Anderlecht en Zulte Waregem dinsdagavond geen winnaar opgeleverd. De thuisploeg nam een veldoverwicht in handen, maar bleek niet in staat om de opponent onderuit te halen: 0-0.

Zulte Waregem verloor nog niet in de play-offs en weigerde die status kwijt te raken in Brussel. De bezoekers bleven defensief goed overeind en gaf Anderlecht, met Bram Nuytinck in de gelederen, nauwelijks ruimte om gevaarlijk te worden. In de eerste helft gebeurde er aan weerszijden nauwelijks iets noemenswaardigs.

Pas in de tweede helft wist Anderlecht meer druk op de ketel te brengen. Aleksandar Mitrovic had de Brusselaren op voorsprong kunnen of zelfs moeten zetten, maar in vrije positie leverde zijn kopbal geen treffer op. Ook een fraaie inzet van Bruno leidde 'slechts' tot applaus van de supporters.

Thorgan Hazard nam de grootste kans van Zulte Waregem op zich. Met een vrije trap probeerde hij Anderlecht pijn te doen, maar zijn poging werd gepareerd door goalie Silvio Proto. Met het gelijkspel schieten beide ploegen relatief weinig op in de Belgische titelstrijd. Standard Luik kan de voorsprong donderdag uitbreiden tegen Sporting Lokeren.