Arsenal terug op Champions League-plek na zege op Hammers
Thuisploeg buigt achterstand om in noodzakelijke prestatie

Arsenal terug op Champions League-plek na zege op Hammers

15-04-2014 22:37
1

Arsenal is voor minimaal één dag terug op de vierde positie van de Engelse Premier League. De strijd om een Champions League-ticket werd wagenwijd opengehouden door stadsgenoot West Ham United met 3-1 te verslaan.

Afgelopen weekend plaatste Arsenal zich voor de FA Cup-finale, wat de eerste trofee sinds 2005 moet opleveren. Al snel werd het vizier gericht op de competitiewedstrijd tegen de 'Hammers' gelet op de drang om wederom kwalificatie af te dwingen voor het kampioenenbal. Op het veld van het Emirates Stadium werd dat echter niet direct zichtbaar.

West Ham verscheen meerdere malen in kansrijke positie en sloeg op een belangrijk moment toe. De Arsenal-defensie toonde zich in de veertigste minuut erg kwetsbaar en liet zich koppend verschalken door de kleine Matt Jarvis. Even leek de thuisploeg opnieuw geconfronteerd te worden met een domper in de Premier League, maar het tegendeel bleek waar.

Lukas Podolski bracht Arsenal binnen vier minuten langszij. Dat zorgde voor nieuw elan binnen de formatie van Arsène Wenger. Tien minuten na de hervatting schoot de Fransman Olivier Giroud op korte afstand van het vijandelijke doel de 2-1 binnen namens de 'Gunners'. Opnieuw Podolski zorgde voor de beslissing door de marge naar twee doelpunten te tillen.

Arsenal is zodoende terug als nummer twee in Engeland. Everton kan woensdag echter weer hoger komen als het wint van Crystal Palace.