Sterspelers Dortmund maken Duitse droomfinale mogelijk
'BVB' wint met 2-0 van Wolfsburg en is finalist

Sterspelers Dortmund maken Duitse droomfinale mogelijk

15-04-2014 22:26

Het is zeer waarschijnlijk dat de Duitse bekerfinale een absolute kraker oplevert. Borussia Dortmund plaatste zich dinsdagavond voor de eindstrijd ten koste van VfL Wolfsburg (2-0) en stuit wellicht op rivaal Bayern München, dat woensdag tegen 1. FC Kaiserslautern speelt.

Al bij rust leidde Dortmund comfortabel. Het elftal van Jürgen Klopp, afgelopen weekend in competitieverband met 0-3 te sterk voor landskampioen Bayern, had twaalf minuten nodig om een marge te creëren. Op aangeven van Marco Reus zorgde Henrikh Mkhitaryan met links voor de openingstreffer.

Zonder de Nederlandse spits Bas Dost maakte Wolfsburg geen onaardige indruk. Dortmund kreeg de bekerzege allerminst cadeau, maar wist op belangrijke momenten toe te slaan. Op slag van rust maakte Robert Lewandowski er 2-0 van. Opnieuw was Reus verantwoordelijk voor het voorbereidende werk.

Lewandowski tekende op deze wijze voor zijn honderdste officiële treffer namens Dortmund. Een eventuele finale tegen Bayern is pikant voor de Poolse spits. Hij heeft in eerder stadium besloten om zijn aflopende contract niet te verlengen en gaat met ingang van komende zomer aan de slag in München.

In 2012 stonden Bayern en Dortmund al tegenover elkaar in de bekerfinale. Destijds won 'BVB' met ruime cijfers.