Spelers kunnen WK-stress niet aan wanneer ze ethische regels overtreden
Italiaanse bondscoach wijkt niet af van de gekozen koers

"Spelers kunnen WK-stress niet aan wanneer ze ethische regels overtreden"

15-04-2014 20:27

De Italiaanse bondscoach Cesare Prandelli wijkt niet af van zijn aanpak. Spelers moeten onder zijn hoede voldoen aan ethische reglementen om deel te mogen uitmaken van de groep.

"Vier situaties heb ik voorgelegd aan het complete team", vertelde Prandelli dinsdag op een persconferentie. "De ethische regels zijn het eerste voorbeeld. Die komen in de laatste maand weer aan de orde. In mijn ogen kan iemand de WK-stress niet aan wanneer deze regels worden overtreden. Ik ben dit soort gedrag zat."

Wedden

Meer odds

"Spelers van de Nazionale moeten in staat zijn om de druk te managen en kracht van binnenuit te tonen. Reageren met ellebogen, slaande bewegingen en andere zaken horen daar niet bij. Spelers moeten gelukkig zijn om deel te mogen uitmaken van de groep, zowel nu als in de toekomst. Zelfs als ze nu niet worden geselecteerd, wil dat niet zeggen dat ze uit mijn plannen zijn verdwenen."

"Toen ik mijn ethische code invoerde heb ik alle spelers een vraag gesteld. Ik heb toen gevraagd of iemand die elleboogstoten op het veld uitdeelt, in aanmerking komt voor de nationale ploeg van Italië. Het antwoord was volmondig nee. Mensen vragen me wel eens waarom ik Mario Balotelli heb opgeroepen, maar dat is alleen maar omdat hij al een sanctie heeft uitgezeten."