Prandellli: 'Veel respect, maar geen plaats voor Totti en Toni in WK-selectie'
Ook Di Natale kan vakentie boeken tijdens eindronde

Prandellli: 'Veel respect, maar geen plaats voor Totti en Toni in WK-selectie'

15-04-2014 18:53

Francesco Totti, Luca Toni en Antonio Di Natale kunnen per direct een vakantie boeken tijdens de eindronde van het WK in Brazilië. Bondscoach Cesare Prandelli maakte dinsdag wereldkundig dat hij tijdens het mondiale evenement geen gebruik van de routiniers wenst te maken.

"Ik heb veel respect voor Totti, Toni en Di Natale en ze verdienen eigenlijk een betere en langere uitleg dan die ik nu geef. De 42 spelers die de laatste twee dagen de testen ondergaan hebben zijn de mensen die tot de selectie behoren. Als er blessures ontstaan gaan we pas verder kijken", aldus de bondscoach over zijn keuze.

Prandelli was naar zijn zeggen onder de indruk van de talenten die hij op liet draven tijdens de twee dagen waarin de nadruk werd gelegd op fysieke testen. "De jongere spelers hebben laten zien wat ze in hun mars hebben. Ze hebben ook de mensen die nog twijfels hadden weten te overtuigen van het feit dat ze met druk om kunnen gaan."

Ciro Immobile was een van de talenten waar de keuzeheer zeer over te spreken was. "Ik weet nog dat mensen kritisch waren en riepen dat hij niet voldoende kwaliteiten zou hebben voor de Serie A. Nu roepen dezelfde personen dat hij een basisplaats zou moeten hebben in het Italiaanse elftal. Hij doet het erg goed en is zich aan het ontwikkelen. We zullen onze keuze later bepalen."