'AC Milan en Manchester United grijpen mis, oud-PSV’er blijft in Frankrijk'
"Ik ben erg tevreden in Parijs"

'AC Milan en Manchester United grijpen mis, oud-PSV’er blijft in Frankrijk'

15-04-2014 18:21

Paris Saint-Germain heeft de strijd gewonnen om de handtekening van Alex. De Braziliaan stond in de belangstelling van Manchester United en AC Milan, maar kiest er voor om zijn aflopende contract bij zijn Franse werkgever te verlengen.

"Ik ben erg tevreden in Parijs en het is bijna zeker dat ik mijn handtekening zal zetten onder een nieuw contract. Ik denk dat ik binnen twee weken mijn contract zal verlengen met één jaar", aldus de Braziliaan tegenover Globo Esporte.

Het succes met Paris Saint-Germain zal Alex echter geen plaats opleveren in het Braziliaanse elftal voor het komende WK. Een gesprek met de bondscoach gaf duidelijkheid al blijft de verdediger hopen op een kans. "Ik heb een goed gesprek gevoerd met Scolari en we hebben onder andere herinneringen opgehaald van de periode waarin we samen hebben gewerkt. Ik denk alleen dat het lastig voor mij zal worden om een nieuwe kans te krijgen in het Braziliaanse elftal. Ik blijf hopen op een kans."

Alex begon zijn professionele loopbaan in dienst van Santos. Tussen 2004 en 2007 kwam hij op huurbasis uit voor PSV. In 2012 maakte hij de overstap van Chelsea naar zijn huidige werkgever.