Manchester City werkt met grootste salarishuis van álle sportclubs
Real Madrid en FC Barcelona belanden net buiten de topdrie

Manchester City werkt met grootste salarishuis van álle sportclubs

15-04-2014 17:45
1

Manchester City is de best betalende sportploeg ter wereld. De club van sjeik Mansour uit de Verenigde Arabische Emiraten laat Real Madrid en FC Barcelona ver achter zich.

De Engelse grootmacht komt als 'winnaar' uit de bus van het Sporting Intelligence's 2014 Global Sports Salaries Survey. In het onderzoek werden de salarissen van alle selectieleden van verschillende sportclubs onder de loep genomen en daaruit kwam naar voren dat Manchester City zijn spelers jaarlijks gemiddeld 5,8 miljoen euro betaalt.

De top drie wordt gecomplementeerd door de New York Yankees en de Los Angeles Dodgers, twee honkbalploegen uit de Verenigde Staten. Real Madrid en FC Barcelona zijn terug te vinden op respectievelijk de vierde en vijfde plaats. Het gemiddelde salaris van een Real-speler bedraagt 5,4 miljoen euro en de gemiddelde Barça-speler krijgt jaarlijks zo'n 5,3 miljoen euro bijgeschreven op zijn bankrekening.

In de toptien is er verder plaats voor voetbalclubs Bayern München (7e), Manchester United (8e) en Chelsea (10e). Die clubs geven hun selectiespelers jaarlijks gemiddeld 4,8, 4,7 en 4,3 miljoen euro.