Seedorf doorloopt uniek project en slaagt voor cursus Coach Betaald Voetbal
In Italië doorliep de trainer van AC Milan zijn laatste gedeelte van de cursus

Seedorf doorloopt uniek project en slaagt voor cursus Coach Betaald Voetbal

15-04-2014 17:18

Clarence Seedorf is geslaagd voor de opleiding Coach Betaald Voetbal. Maandag volbracht de trainer van AC Milan het laatste examenonderdeel van zijn cursus.

Dat heeft de Nederlandse voetbalbond dinsdag via de officiële kanalen laten weten. Seedorf heeft nu alle aspecten van de trainerscurus van de KNVB met succes doorlopen en daarmee is er opnieuw een oud-international die het hoogste diploma van de KNVB heeft gehaald.

De KNVB startte samen met Seedorf in januari 2013 een uniek opleidingstraject onder de naam 'Opleiden zonder grenzen'. Dat unieke project legde Seedorf af onder toeziend oog van de UEFA. Het project kent bovendien dezelfde aspecten waaraan een UEFA Pro diploma moet voldoen. Vanwege zijn 'uitzonderlijke prestaties en ervaringen zowel binnen als buiten de voetbalwereld' kwam Seedorf voor dit project in aanmerking.

Seedorf liep onder meer stage bij een jeugdelftal van het Braziliaanse Boa Vista. In Nederland heeft hij een trainingsstage afgewerkt bij Almere City en SV Argon. Bij AC Milan doorliep hij met succes het laatste gedeelte van de cursus Coach Betaald Voetbal.