Casillas: We wilden voor iedere prijs vechten en zitten nog op de goede weg
Spaanse goalie speelt woensdag met Real de bekerfinale tegen Barcelona

Casillas: "We wilden voor iedere prijs vechten en zitten nog op de goede weg"

15-04-2014 17:04

Iker Casillas kijkt uit naar de bekerfinale van woensdagavond tegen FC Barcelona. In Valencia hopen beide Spaanse clubs, los van de bekerwinst, elkaar een mentale tik uit te delen in de strijd om de landstitel.

In Mestalla wordt het doel van Real Madrid woensdag verdedigd door Casillas, die door trainer Carlo Ancelotti is aangesteld als doelman voor het bekertoernooi en de Champions League. "Acht maanden geleden zeiden we dat we voor iedere prijs wilden vechten en we zitten nu op de goede weg. We hebben de bekerfinale bereikt, zitten in de halve finales van de Champions League en kunnen nog kampioen worden."

"Nu ligt de focus op de bekerfinale", vervolgt Casillas, die zich de finale van 2011 nog goed kan herinneren. In die eindstrijd velde Real Madrid pas na de verlenging het vonnis over FC Barcelona (0-1). "Het was een levendige en aantrekkelijke wedstrijd, waarin twee teams gepassioneerd streden voor de winst. We hadden een moeilijk seizoen en verloren in Camp Nou, dat spoorde ons aan om die finale te winnen."

In de competitie loopt het voor Real Madrid ook dit seizoen niet vlekkeloos. De Madrilenen bezetten de tweede plaats en hebben een achterstand van drie punten op stadsgenoot Atlético Madrid, FC Barcelona volgt op één punt van Real. De Koninklijke heeft nog vijf duels om het gat met Atleti te repareren.

Wil jij zelf een keer in Bernabéu zitten? Bekijk het aanbod van zeer voordelige voetbalreizen en zie Cristiano Ronaldo met eigen ogen schitteren!