Barça-trainer dekt zich in: We kunnen niet elk jaar de beste van de wereld zijn
Martino beschouwt finale tegen Real Madrid niet als revanche voor laatste nederlagen

Barça-trainer dekt zich in: "We kunnen niet elk jaar de beste van de wereld zijn"

15-04-2014 16:40

FC Barcelona-trainer Gerardo Martino heeft niet het gevoel dat er in zijn selectie revanchegevoelens heersen na de twee nederlagen tegen Atlético Madrid en Granada. De Catalanen nemen het woensdag in de finale van Copa del Rey op tegen Real Madrid.

In de voorbije week verloor FC Barcelona met 1-0 van zowel Atleti als Granada. "Niet lang geleden speelden we goed en wonnen we. Ik snap goed wat de mensen van ons verwachten, maar we kunnen niet elk jaar het beste team van de wereld zijn", citeert Voetbal International de keuzeheer dinsdag in de Spaanse media. "Ik zie deze wedstrijd niet als een partij waarin we revanche moeten nemen voor onze laatste twee nederlagen."

Het is nog de vraag welke Barça-verdedigers woensdag de voorhoede van Real Madrid, waarin Cristiano Ronaldo ontbreekt, moeten afstoppen. De inzetbaarheid van Marc Bartra, Gerard Piqué en Carlos Puyol is namelijk twijfelachtig. "Ze hebben dinsdag meegetraind en dat ging goed. We hebben de hoop dat tenminste één van hen beschikbaar is, we zullen dat tot woensdag af moeten wachten. Er zal in ieder geval niemand spelen die niet fit is."

Na de nederlaag tegen Granada heeft de selectie van FC Barcelona meerdere gesprekken gevoerd. Daarbij stond het verbaal corrigeren van elkaar centraal. "We hebben de laatste dagen meer gepraat dan getraind. Om van Real Madrid te winnen, zullen we op ons best moeten zijn."

Wil jij zelf een keer in Camp Nou zitten? Bekijk het aanbod van zeer voordelige voetbalreizen en zie Lionel Messi met eigen ogen schitteren!