België onderstreept rotsvast vertrouwen in Advocaat-adept met langdurig contract
Belgische bondscoach Wilmots tekent contract tot na het WK van 2o18 in Rusland

België onderstreept rotsvast vertrouwen in Advocaat-adept met langdurig contract

15-04-2014 16:27

Marc Wilmots blijft nog vier jaar bondscoach van de 'Rode Duivels'. De 45-jarige trainer heeft zijn contract bij de Belgische voetbalbond dinsdag verlengd tot en met het WK van 2018 in Rusland.

"Het doet ons groot plezier te kunnen melden dat Marc Wilmots zijn contract als bondscoach verlengd heeft voor vier jaar. De Rode Duivels blijven dus ook na het WK in Brazilië onder leiding van Wilmots en zijn technische staf, eerst voor de campagne EK 2016 in Frankrijk en daarna ook het WK 2018 in Rusland", laat de bond in een verklaring weten.

"Marc kreeg de afgelopen maanden ongetwijfeld andere opportuniteiten, maar hij gaf al snel aan dat de nationale ploeg zijn eerste keuze was. Ik ben dan ook heel blij met deze garantie op continuïteit, kwaliteit, passie en leiderschap", aldus bondsbestuurder Steven Martens.

Wilmots heeft de nationale ploeg sinds 2012 onder zijn hoede en leidde de Belgen voor het eerst sinds 2002 weer naar een eindtoernooi, het WK van komende zomer in Brazilië. "We hebben de laatste twee jaar zowel op als naast het veld een heel mooie weg afgelegd", zei Wilmots. "Samen met mijn technische staf kijk ik er naar uit om de volgende vier jaar het maximale uit onze groep te halen."

De oud-international begon als assistent onder Dick Advocaat bij de 'Rode Duivels' en nam de ploeg in 2012 over van Georges Leekens. België, de nummer twaalf van de wereldranglijst, speelt op het WK in groep H tegen Algerije, Rusland en Zuid-Korea.