Beenhakker neemt het op voor Kruys: Ligt het dan alleen maar aan de trainer?
"De positie van de trainer staat niet ter discussie"

Beenhakker neemt het op voor Kruys: "Ligt het dan alleen maar aan de trainer?"

15-04-2014 16:11
1

Leo Beenhakker staat achter Sparta Rotterdam-trainer Gert Kruys. De oefenmeester ligt onder vuur nu zijn ploeg tien van de laatste dertien duels verloor en de vijftiende plaats bezet in de Jupiler League.

Beenhakker, die bij Sparta een deel van de taken van technisch en algemeen directeur Wiljan Vloet overnam, nuanceert de kritiek op Kruys. "De kritiek is niet alleen gericht aan Gert Kruys, maar aan ons allemaal", zegt Don Leo tegenover het Algemeen Dagblad. "We zitten met z'n allen in een diep dal en we doen er alles aan om daar uit te komen."

"De meest voor de hand liggende oplossing lijkt dan altijd om de trainer weg te sturen", vervolgt Beenhakker ter verdediging van Kruys. "Maar bij Sparta zijn de laatste drie jaar al een stuk of vijf trainers ontslagen. Ligt het dan alleen maar aan de trainer? Zo makkelijk is het volgens mij niet."

Beenhakker denkt de sleutel tot een mogelijke succesperiode te hebben gevonden. "We proberen iedereen, de staf en de spelers, nu alle steun te geven zodat we weer tot goede prestaties komen", stelt de bestuurder, die ondanks zijn functie niet op de stoel van de trainer wil gaan zitten. "Ik zit niet heel dicht op het elftal, maar ik praat af en toe met een speler of ik drink een kop koffie met iemand van de technische staf."