Positieve Guardiola wanhoopt niet na wanvertoning: Dat zou een droom zijn
Bayern-coach: "Soms helpt een nederlaag een ploeg beter te worden"

Positieve Guardiola wanhoopt niet na wanvertoning: "Dat zou een droom zijn"

15-04-2014 14:39
1

Er zit zand in de motor van Bayern München. De Duitse kampioen verloor twee van zijn laatste drie Bundesliga-duels en krijgt voor het eerst dit seizoen te maken met een lichte vorm van kritiek.

Trainer Pep Guardiola maakt zich niet zo druk om de mindere resultaten in de Duitse competitie. De Catalaan is zelfs van mening dat de nederlagen goed voor zijn ploeg zijn geweest. "Soms helpt een nederlaag een ploeg beter te worden", zegt Guardiola, die het woensdag in de halve finales van de Duitse beker opneemt tegen 1. FC Kaiserslautern. "Woensdag draait het echter alleen om die ene wedstrijd."

"We moeten snel onze vorm weer hervinden. Wanneer zich een wedstrijd voordoet als tegen Borussia Dortmund (Bayern ging met 0-3 onderuit tegen Borussia, red.) dan moet ik snel analyseren waarom dat gebeurd is. Als we tegen Kaiserslautern net zo spelen als tegen Dortmund dan bereiken we geen enkele finale", aldus Guardiola, die goede hoop heeft dat doelman Manuel Neuer tijdig hersteld is van een dijbeenblessure.

"Mijn spelers weten precies waarom Kaiserslautern bij de laatste vier zit. Ze hebben drie geweldige aanvallers", zegt Guardiola over de nummer vier van de 2. Bundesliga. Mocht Bayern erin slagen de finale van het bekertoernooi te bereiken, dan wacht in de eindstrijd de winnaar van het duel tussen Borussia Dortmund en VfL Wolfsburg. "Ik heb veel passie en ik ben nog niet in Berlijn geweest. Dat zou een droom voor mij zijn."