'HSV raakt opvolger Van der Vaart door onverwacht topseizoen al kwijt'
Chelsea en Atlético Madrid hebben Calhanoglu op wensenlijst staan

'HSV raakt opvolger Van der Vaart door onverwacht topseizoen al kwijt'

15-04-2014 13:55

Het gaat ontzettend snel met de carrière van Hakan Calhanoglu. De middenvelder speelde vorig seizoen nog in de 3. Bundesliga en mag nu al dromen van Champions League-voetbal. Het toptalent van Hamburger SV staat in de belangstelling van Chelsea en Atlético Madrid.

HSV nam de nu twintigjarige Calhanoglu vorig jaar over van Karslruher SC, met de bedoeling om hem aan het niveau te laten wennen. In de schaduw van Rafael van der Vaart kon de in Duitsland geboren Turk uitgroeien tot de opvolger van de Nederlander.

Maar Calhanoglu presteert zo goed, dat hij het lichtpunt van het tegen degradatie strijdende HSV is. De jonge middenvelder scoorde al tien keer en leverde drie assists. Volgens AS is dat ook opgevallen bij Atlético-trainer Diego Simeone. De Argentijn zou van plan zijn komende zomer een bod te doen.

Vijftien miljoen euro zou genoeg moeten zijn om Hamburger SV te verleiden, maar de Rojiblancos krijgen concurrentie van Chelsea. Mocht het tot een transfer komen, dan mag Calhanoglu zich verheugen op Champions League-voetbal. Beide ploegen zullen zich opnieuw gaan plaatsen voor het miljoenenbal.