Agent van PSV-verdediger stuurt aan op zomers vertrek: Hij moet verder
Situatie van Jorgensen in Eindhoven uitzichtloos: "Of dat gebeurt? Ik hoop het"

Agent van PSV-verdediger stuurt aan op zomers vertrek: "Hij moet verder"

15-04-2014 13:48
2

De zaakwaarnemer van Mathias 'Zanka' Jorgensen werkt aan een vertrek bij PSV. Uit de woorden van de agent van de Deense verdediger blijkt dat een langer verblijf van de oud-speler van FC Kopenhagen in Eindhoven vrijwel is uitgesloten.

"PSV is een grote voetbalclub, maar het heeft niet gewerkt voor Mathias. Hij speelt niet, hij moet verder. Ik houd er niet van om het te zeggen, maar hij moet van club veranderen want hij moet weer aan spelen toekomen. Het is zeer, zeer frustrerend", zegt Darryl Powell in gesprek met Tipsbladet.dk. Waar de toekomst van de 23-jarige verdediger ligt is nog niet duidelijk. Mogelijk keert hij terug naar de Deense hoofdstad.

"FC Kopenhagen toonde in de winter interesse, dat weten we allemaal. Zullen ze zich opnieuw melden? Ik zie niet in waarom niet. Het is aan FC Kopenhagen om te zeggen dat ze er alles aan willen doen. Als die club komt, dan is Mathias zeker geïnteresseerd." PSV hield een winterse transfer van Jorgensen nog tegen, Powell verwacht in de zomer meer medewerking van PSV inzake een transfer van de Deense reserveklant.

"Ik werk niet vanuit intuïtie, ik werk met de stand van zaken. Mathias speelt niet, hij speelde niet en hij moet wel spelen. Voor mij is duidelijk dat Mathias alleen speeltijd krijgt bij PSV wanneer er blessures zijn. Dus hij moet een nieuwe start maken. Of dat gebeurt? Ik hoop het", aldus Powell. Jorgensen heeft bij PSV een contract tot de zomer van 2016.