Real zonder Ronaldo in finale tegen Barça: Plan verandert niet
"We hebben hard gewerkt om de fouten die we in Bernabéu maakten te voorkomen"

Real zonder Ronaldo in finale tegen Barça: "Plan verandert niet"

15-04-2014 13:29
1

Cristiano Ronaldo doet definitief niet mee in de finale van de Copa del Rey. Real Madrid-coach Carlo Ancelotti heeft dinsdagmiddag tijdens zijn perspraatje bevestigd dat de Portugees het treffen met FC Barcelona niet haalt.

"Ons plan zal niet veranderen. Het is hetzelfde, met of zonder Cristiano. We moeten de kwaliteit van onze tegenstander overwegen", sprak Ancelotti over de blessure van zijn sterspeler. "We nemen geen risico met Cristiano, dus hij speelt niet. Hij zal morgen trainen en daarna naar Valencia reizen om de wedstrijd te zien."

In Valencia treffen Real Madrid en Barcelona elkaar woensdagavond. Enkele weken geleden stonden de twee topclubs ook tegenover elkaar in het kader van de Spaanse competitie. Barcelona won in Madrid met 3-4. "Dit is een andere wedstrijd en alles kan gebeuren. De resultaten van Barcelona uit de afgelopen weken doen er niet toe", doelde Ancelotti op de verliespartijen tegen Atlético Madrid en Granada.

"We moeten vergeten wat er in het verleden gebeurd is en alleen focussen op wat morgen kan gebeuren", ging de Italiaan verder. "We zullen met onze eigen stijl en identiteit proberen te spelen. We hebben het hele jaar gewerkt om dat morgen te laten zien. De spelers hoef ik niet te motiveren, ze hebben ongelooflijk veel wil om te winnen."

De Clásico in Madrid kwam tijdens de persconferentie nog een keer terug. "We speelden heel goed in Bernabeú, maar maakten een aantal fouten. We deden het dertig minuten goed, morgen hebben we er negentig", aldus Ancelotti. "De samenwerking tussen de spelers is het beste defensieve werk. We zullen geen man op Messi zetten. We hebben hard gewerkt om de fouten die we in Bernabéu maakten te voorkomen."

Wil jij zelf een keer in Bernabéu zitten? Bekijk het aanbod van zeer voordelige voetbalreizen en zie Cristiano Ronaldo met eigen ogen schitteren!