'Liverpool wil transferrecord verbreken met pikante deal voor Everton-ster'
Daily Star: Bijna 46 miljoen euro voor Toffees-fan Barkley

'Liverpool wil transferrecord verbreken met pikante deal voor Everton-ster'

15-04-2014 11:32

Everton en Liverpool, het zijn alleen dinsdag bij de herdenking van de Hillsborough-ramp vrienden van elkaar. De overige dagen van het jaar zullen de fans niet hand in hand een biertje drinken in de pub. Wanneer het rode deel dan ook nog middenveld-ster Ross Barkley wil wegkapen uit het blauwe kamp, zal het gerstenat eerder door de lucht vliegen dan de kelen in.

De interesse van Liverpool in Everton-middenvelder Barkley is een heet gerucht in de Engelse pers dinsdag. Volgens tabloid The Daily Star zijn 'The Reds' van plan hun transferrecord te verbreken voor één van de grootste Engelse talenten van dit moment. Liverpool zou liefst 38 miljoen pond, omgerekend bijna 46 miljoen euro, op tafel willen leggen.

Liverpool-manager Brendan Rodgers is helemaal weg van de twintigjarige Barkley, die dit seizoen vijf treffers produceerde en debuteerde voor de nationale ploeg van Engeland. Om de begaafde linkspoot vast te leggen, zal het een flinke strijd moeten leveren. Ook de overige topteams Manchester United, Manchester City en Chelsea willen hem.

Bovendien is Everton niet van plan Barkley te verkopen, laat staan aan stadsrivaal Liverpool. Manager Roberto Martinez zei onlangs dat zijn club elk bod gaat weigeren en in plaats daarvan het contract wil openbreken met een significante salarisverhoging. Echter, een dergelijk hoog bod van Liverpool zou Everton misschien in de verleiding brengen. 

Een overstap van Everton naar Liverpool is sowieso pikant, maar laat Barkley nou ook nog eens een 'Toffees'-fan zijn. Een transfer kan dus voor problemen zorgen voor hem en zijn familie. De laatste speler die van blauw naar rood ging was Abel Xavier in 2002.

Martinez reageerde overigens ontkennend op het gerucht. "Volgens speculaties hebben we een een bod van zestig miljoen van Manchester United afgewezen, dus we zouden de 46 miljoen van Liverpool zeker niet accepteren", zei de Spanjaard tegen Sky Sports.