Toivonen is 'Bretonse Ibra': Hij heeft humor en persoonlijkheid
"Het deert me niet, dat mensen mij altijd vragen naar Ibra"

Toivonen is 'Bretonse Ibra': "Hij heeft humor en persoonlijkheid"

15-04-2014 10:11

Ola Toivonen heeft in zijn eerste maanden in Frankrijk indruk gemaakt. De van PSV afkomstige aanvaller wordt geroemd om zijn doeltreffendheid, iets dat Stade Rennes dinsdagavond goed kan gebruiken in de halve finale van de Coupe de France tegen Angers. En ook in de Ligue 1 is er die eindeloze vergelijking met landgenoot Zlatan Ibrahimovic.

"Het deert me niet, dat mensen mij altijd vragen naar Ibra", zegt Toivonen, in de media de Bretonse Ibrahimovic genoemd, in gesprek met RMC. "Het is vrij normaal. Het was hetzelfde in Zweden en Nederland. Hij is een fantastische speler en een goede teamgenoot. Hij is een van de beste Zweedse spelers die ik gezien heb."

Nadat Toivonen in januari de deur van PSV dichttrok en naar Stade Rennes ging, scoorde de aanvaller zes keer in twaalf duels. "Ik had zo'n begin niet verwacht", reageert de Zweedse international. "We hebben zelfs kans op een prijs. Maar ik kan niet zeggen dat ik daar verantwoordelijk voor ben. Iedereen doet het samen. Ik nam doelpunten mee en doe gewoon mijn werk."

Stade Rennes is zeer tevreden met het rendement van een relatief kleine uitgave van 2,5 miljoen euro. "Het is goed geïnvesteerd", zegt de coach van Toivonen, Philippe Montanier. "Hij is open en vriendelijk, spreekt een paar woorden Frans. Hij is zeer goed opgenomen in de kleedkamer, heeft humor en persoonlijkheid. Hij is zeer invloedrijk."