AZ praat met één kandidaat; Van Basten lijkt financieel onhaalbaar
Stewart: lastig te zeggen of we er over één of twee wkene uit zijn

AZ praat met één kandidaat; Van Basten lijkt financieel onhaalbaar

15-04-2014 09:53
5

In de zoektocht naar een opvolger van scheidend hoofdtrainer Dick Advocaat praat AZ momenteel met één kandidaat. Dat laat directeur voetbalzaken Earnest Stewart weten in gesprek met RTV Noord-Holland.

Advocaat vertrekt aan het einde van het seizoen uit Alkmaar, nadat hij afgelopen jaar instemde met een tijdelijk verblijf toen Gertjan Verbeek door de club op straat gezet werd. Op dit moment voldoet één trainer aan het eisenpakket van de Alkmaarders. "Het valt heel moeilijk te zeggen of we er over één week of twee weken uit zijn of dat het langer gaat duren", zegt Stewart, die in gesprek met de regio-omroep niet in wil gaan op namen.

De nieuwe trainer van AZ moet voldoen aan verschillende criteria. Zo is het in de ogen van de clubleiding belangrijk dat de nieuwe hoofdtrainer bij verschillende clubs ervaring heeft opgedaan en financieel niet al te hoge eisen stelt. Eén van de trainers die al een poosje met de club uit Alkmaar in verband wordt gebracht lijkt niet haalbaar. Volgens de regio-omroep lijkt de kans op de komst van Marco van Basten op basis van financiële redenen klein.