Simeone twijfelt niet over Courtois: Hij speelt tegen Chelsea
"Waar hij volgend seizoen speelt, weet ik nog niet"

Simeone twijfelt niet over Courtois: "Hij speelt tegen Chelsea"

15-04-2014 09:40

Diego Simeone heeft geen boodschap aan de wens om een goede relatie met Chelsea te onderhouden. De trainer wil Thibaut Courtois hoe dan ook opstellen.

Chelsea mag van de UEFA niet bepalen dat Courtois in de halve finale van de Champions League niet in actie komt, maar de Madrilenen lieten al wel weten de goede relatie met de Engelsen niet op het spel te willen zetten. "Ik denk dat hij zal spelen, maar enkel als we met Chelsea een akkoord bereiken", zei voorzitter Enrique Cerezo. "We gaan dit op een nette manier oplossen, als heren."

Simeone houdt er echter geen rekening mee dat hij Courtois op de bank of de tribune moet posteren. "Ik twijfel er niet aan dat Thibaut speelt tegen Chelsea", is de duidelijke taal van de coach in AS. "En hij heeft zelf ook geen twijfels. Ik verwacht geen problemen. Waar hij volgend seizoen speelt, weet ik nog niet."

De oefenmeester ging ook in op de toekomst van Diego Costa, die in zijn ogen in staat is om de Gouden Bal te winnen. Over de vervolgstappen van de spits is ondertussen nog weinig duidelijk. "Het hangt van hem af en van wat hij denkt dat het beste is voor zijn toekomst. Het is logisch dat Chelsea geïnteresseerd is, maar Costa is op dit moment van ons", aldus Simeone.