'Weer hommeles bij Swansea: opstootje na onderling trainingspotje'
Club uit Wales krijgt opnieuw te maken met onrust binnen spelersgroep

'Weer hommeles bij Swansea: opstootje na onderling trainingspotje'

15-04-2014 09:28

De spelers van Swansea City lijken niet de beste vrienden. Opnieuw kwam het tijdens een trainingssessie tot een opstootje tussen enkele voetballers van de club uit Wales.

De club bevestigt dat 'bepaalde spelers' betrokken waren bij het incident, dat plaatsvond na de 1-0 nederlaag tegen Chelsea. "Ja, er hebben enkele incidenten plaatsgevonden tussen bepaalde spelers. Incidenten die de club niet goedkeurt, maar wel deels begrijpt", reageert een woordvoerder van Swansea City tegenover de BBC. "Er is snel orde op zaken gesteld en iedereen kijkt weer vooruit."

"Dit gebeurt nu eenmaal op trainingsvelden door het hele land. Ondanks de berichten in de media hoeven Swansea-supporters zich geen zorgen te maken. Er zitten veel winnaars in de selectie en zij willen de klus klaren. Je hoeft alleen maar te kijken naar de toewijding die de spelers toonden in het duel met Chelsea, toen zij met tien man kwamen te staan. Dat was echt een ploeg die vóór elkaar vocht, in plaats van tegen elkaar."

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat Swansea City, dat strijdt voor lijfsbehoud in de Premier League, te maken krijgt met een opstootje op het trainingsveld. Eerder dit jaar was er het fameuze 'baksteenincident' waarbij Chico Flores Garry Monk (foto) te lijf zou zijn gegaan. Monk is inmiddels 'gepromoveerd' tot hoofdtrainer van de club. Onder zijn leiding won Swansea slechts twee van de laatste dertien wedstrijden. De club staat momenteel op een vijftiende plek in de Premier League.