Lichte paniek in Almelo in aanloop naar kampioenswedstrijd Ajax
Fans van de thuisploeg verkopen massaal hun kaarten

Lichte paniek in Almelo in aanloop naar kampioenswedstrijd Ajax

15-04-2014 09:26
3

In Almelo moet men zich voorbereiden op een stormloop aan Ajax-fans. De Amsterdammers kunnen over twee weken op bezoek bij Heracles kampioen worden en dat zorgt voor veel belangstelling.

Fans van de thuisploeg spelen ook al in op de naderende kampioenswedstrijd, want zij bieden via internet massaal hun seizoenkaarten aan. Op die manier hopen de supporters er een slaatje uit te kunnen slaan, want de kaarten gaan voor ruim honderd euro per stuk over de spreekwoordelijke toonbank. In Almelo lijkt men geen rekening te hebben gehouden met dit scenario, want de club was maandag onbereikbaar voor commentaar.

"Nico heeft er op dit moment niets over te zeggen", zei perschef Edwin van Lenthe uiteindelijk tegen Metro. "Natuurlijk hebben wij ook op Marktplaats gezien dat supporters hun kaartjes aanbieden aan Ajax-supporters, maar we zijn er nog niet uit wat we gaan doen. Of de seizoenkaarten worden ingenomen van mensen die hem nu doorverkopen? Dat weet ik niet. Of we met identificatie gaan werken? Dat moeten we nog beslissen. We gaan er deze week over praten en als we er uit zijn wat we gaan doen, zullen we dat bekend maken."

In Almelo vreest men al voor incidenten, zeker na de recente thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Ook toen ging het her en der bijna mis doordat fans van de bezoekers in de thuisvakken zaten. "Dat kan niet lang goed gaan. Ik vermoed dat de Ajax-fans allemaal bij elkaar gaan zitten en dan is het wachten op problemen. Er zal een grimmige sfeer hangen, denk ik", aldus supporter Mart Oude Nijeweeme, lid van Heracles-supportersclub BlackWhiteArmy1903.