PEC krijgt sowieso een rondvaart: Bij verlies een bakzeil over die boot
"Als we die beker winnen, is dat hartstikke leuk"

PEC krijgt sowieso een rondvaart: "Bij verlies een bakzeil over die boot"

15-04-2014 09:18
6

PEC Zwolle maakt zich op voor wat het hoogtepunt in de geschiedenis van de club moet worden. Onafhankelijk van de uitkomst van de bekerfinale worden de spelers maandag sowieso gehuldigd.

PEC speelt zondag de bekerfinale tegen Ajax en krijgt een dag later, op Tweede Paasdag, hoe dan ook een rondvaart door de grachten. Daarmee wordt in ieder geval het behalen van Europees voetbal gevierd.

Diederik Boer zit er echter niet op te wachten om na een nederlaag door de binnenstad te varen. "Als we die beker winnen, is dat hartstikke leuk. Maar als we met dikke cijfers verliezen, mag er van mij een bakzeil over die boot heen", zegt de goalie in De Telegraaf.

De 33-jarige sluitpost maakte in Zwolle al veel mee, maar wat er nu gebeurt is uniek. Hij wil er dan ook alles aan doen om geschiedenis te schrijven. "De beker zou de eerste prijs van de club zijn op het hoogste niveau", zegt Boer.

"Heel veel jongens van deze groep komen waarschijnlijk niet of niet vaak meer in de finale te staan. Dan moet je er van genieten, maar het allerbelangrijkste is dat je die beker ook echt probeert te winnen. Die mogelijkheden liggen er altijd, ook tegen Ajax", besluit de doelman.