AZ rekent op vertrek PSV-target en hoopt op aanblijven vleugelflitser
"We hebben een eerste gesprek met zijn zaakwaarnemer gehad"

AZ rekent op vertrek PSV-target en hoopt op aanblijven vleugelflitser

15-04-2014 09:10
2

AZ gaat ervan uit dat Nick Viergever de club na dit seizoen gaat verlaten. De verdediger staat in de belangstelling van PSV, dat hem komende zomer hoopt aan te trekken als extra optie voor de linkerflank en het centrum.

Viergever aasde afgelopen zomer al op een transfer, maar een vertrek uit Alkmaar bleef uit. De aanvoerder verlengde daarom zijn contract met een jaar, om komende periode voor een mooi bedrag alsnog naar een nieuwe club te verkassen. AZ rekent op een zomerse transfer - mogelijk naar PSV - en heeft met Simon Poulsen al een vervanger aangetrokken.

De eredivisionist hoopt wel op het aanblijven van Roy Beerens. De 26-jarige vleugelflitser is een belangrijke kracht in het elftal en de club wil voorkomen dat hij volgend jaar transfervrij de deur uitloopt. "We hebben een eerste gesprek met zijn zaakwaarnemer gehad", bevestigt directeur voetbalzaken Earnest Stewart tegen RTV Noord-Holland.

Als Beerens zijn tot 2015 lopende contract niet wil verlengen, lijkt een zomerse transfer aanstaande. De aanvaller speelt sinds 2011 voor AZ, dat hem destijds voor zo'n anderhalf miljoen euro overnam van sc Heerenveen. Hij kwam sindsdien tot 91 competitiewedstrijden, waarin hij dertien keer scoorde. Beerens speelde daarnaast veertien bekerwedstrijden en 27 Europese duels. Tijdens die optredens scoorde hij niet.