Kansen Kongolo nemen toe: Ik wacht rustig af of hij me wil meenemen
"En anders komt het later wel, denk ik"

Kansen Kongolo nemen toe: "Ik wacht rustig af of hij me wil meenemen"

15-04-2014 08:30
1

Terence Kongolo moest bij Feyenoord lang op zijn doorbraak wachten, maar nu het zover is gaat het snel. Zelfs Oranje en het WK in Brazilië lonken al voor de twintigjarige verdediger.

Kongolo is op de hoogte van het feit dat zijn naam vaak in verband wordt gebracht met het naderende WK. Zijn kansen lijken na afgelopen zondag verder te zijn toegenomen. Want waar de linkspoot van Feyenoord een prima wedstrijd tegen PSV speelde, daar moest concurrent Jetro Willems geblesseerd afhaken. Een dag later bleek dat de linksback het WK kan vergeten.

"Ik wacht rustig af of de bondscoach mij wil meenemen", reageert Kongolo dinsdag in het Algemeen Dagblad. "En anders komt het later wel, denk ik. Ja, ik ben overtuigd van mijn kwaliteiten, al besef ik heus wel dat ik nog veel moet leren om een Europese topverdediger te worden."

Het Been, zoals Kongolo bij Feyenoord wordt genoemd, heeft als voordeel dat hij zowel als linksback en als centrumverdediger uit de voeten kan. "Ik ben een echte verdediger, ik wil een aanvaller 'killen'. Mijn voorkeurspositie is centrale verdediger, maar het is handig om op meerdere posities uit de voeten te kunnen", aldus de jongeling, die pas 21 optredens in de hoofdmacht achter zijn naam heeft staan.